Pet namirnica koje će vam smanjiti apetit

Od mnogih dijeta koje nam se prezentiraju, zaista je teško odabrati onu koja će odgovarati našem tijelu i dati mu dovoljno minerala, vitamina i ostalih hranjivih tvari za normalno funkcioniranje. Svaki organizam drugačije reagira na određenu dijetu i često, tražeći onu pravu, odustajemo, pa nakon nekog vremena opet započinjemo i čini se da se cijeli život vrtimo u tom začaranom krugu. Zvuči li vam sve ovo poznato?
Dijete o kojima sam pisala na ovim stranicama, zaista su učinkovite i nisu opasne po zdravlje. I sama sam isprobala mnoge od njih, uspješno skinula višak kilograma ali...Nakon nekog vremena vratila sam se starim navikama jedenja (najviše volim jesti kasno navečer) i naravno kilogrami se uvijek iznova vraćaju.
Možda bi za promjenu bilo dobro otići na dijetu gdje nemamo osjećaj nekakvoga odricanja, gdje se ne moramo strogo držati određenog jelovnika i strogo paziti što smijemo a što ne smijemo jesti. Dijeta sa pet namirnica sigurno je jedna od najjeftinijih dijeta koje smo isprobali. Naime, ovih pet namirnica poboljšati će vam metabolizam i definitivno smanjiti apetit i želju za slatkim.
1. Jaja - dan započnite s doručkom od jaja. Ova namirnica sadržava mnogo proteina koji će vam pomoći da dugo vremena imate osjećaj sitosti a želja za slatkim sasvim će nestati.
2.Mahunarke - obiluju probavnim hormonom kolecistokininom koji smanjuje apetit prirodnim putem i dugo vremena održava osjećaj sitosti. Također, dokazano smanjuje masnoće u krvi.
3.Kruške - također smanjuju apetit jer obiluju vlaknima koja daju osjećaj sitosti. Pektin iz kruške smanjuje šećer u krvi zato uvijek umjesto raznoraznih grickalica kao međuobrok uzmite jednu krušku.
4.Cimet - namirnica čijom upotrebom regulirate novo inzulina koji je najveći krivac za osjećaj gladi. Zato, kada vas uhvati glad uzmite integralni tost i pospite ga sa malo cimeta. Budite vrlo pažljivi kod upotrebe cimeta jer je on dozvoljen u  manjim količinama.
5.Vinski ocat - jedna od najstarijih namirnica poznata po suzbijanju i kontroliranju apetita. Možete ga uzimati razrijeđenog u vodi ili još bolje jedite kruh umočen u ocat i duže vrijeme nećete imati potrebu za jelom.